“Marianne, wat doe je nu precies?” Nou, ik heb weer een stap gezet met mijn bedrijf. Ik werk nu ook met online leren en coachen, gecombineerd met live training en coaching. En daar hoort dus ook een nieuwe website bij. En een passende naam: www.esentika.com Hoewel deze naam niet nieuw is, want het logo en de naam zijn zeker al vijf jaar oud. Maar goed, nu is de tijd pas rijp om het met jullie te delen. Best lastig en ook spannend om te doen. Want ben ik niet teveel in beeld? Komt het wel over wat ik doe? 

Ken je dat? Onzeker en vol vertrouwen tegelijkertijd?
Ik kom het bij mezelf tegen en ik zie het ook bij mensen die ik coach of train. En dan zijn er twee belangrijke inzichten die mij dan helpen:

 

NIET ZEGGEN: Ik ben onzeker

WEL ZEGGEN: Iets in mij voelt zich onzeker EN Iets in mij voelt zich vertrouwen

 

Hoe helpt me dit?

1. Ik ben niet mijn gedrag. Dus ik kan ‘het deel in mij’ aanspreken dat zich onzeker voelt.

    1. Hoi ‘deel in mij dat zich onzeker voelt’, wat heb je nodig?”
    1. Wil het gezien worden?
    2. Is het deel wel van mij? Of hoort het bij iemand anders, bijvoorbeeld mijn ouders? Zo ja, dan mag ik het ‘teruggeven’ of loslaten.

2. Ik kan focussen op het deel in mij dat vol vertrouwen is. Dat geef ik aandacht. Zodat dat me nog meer gaat helpen.

 

Wat je aandacht geeft, dat groeit

Terug naar mijn nieuwe website. Waarom is de tijd nu wél rijp? Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren, heb ik veel dingen gedaan waardoor ik nog meer inzichten en vaardigheden heb verkregen, zodat ik nu nog meer impact kan hebben. Ik heb nog meer schatten ontdekt die verstopt zaten. Ik kan nog gemakkelijker het deel in mij, dat onzeker is, loslaten als het ‘naar boven piept’. En ik heb keuzes gemaakt om nog meer te doen waar ik écht blij van word. En hulp te vragen voor die klussen waarin ik niet goed ben en waar ik niet blij van word. Ik heb geïnvesteerd in goede ondersteuning en professionele systemen om het mij en mijn klanten gemakkelijker te maken. En dat heeft allemaal tijd nodig. Tijd om te rijpen.

Dus nu heb ik een super online leeromgeving, autorespond en andere systemen. Social media gebruik ik steeds meer. Ik heb een fijn team van mensen dat mij helpt. En ik ben vol vertrouwen!

Als je tips hebt, laat maar weten. Ik hoor het graag!